Connection has lost...

Branding Moss Collectie

Opdrachtgever: Rinos
Art direction, vormgeving & styling: Ko-lab
Fotograaf: Richard Smit

Over Moss
Rinos ontwikkelde een nieuwe collectie schoonloopmatten die 3 keer meer vocht absorbeert en een uitgebreide kleurenrange van 13 kleuren biedt. Met Moss wilde Rinos de gewoonte doorbreken om te kiezen voor een standaard donkergrijze kleur schoonloopmat. De collectie is zorgvuldig opgebouwd met een kleurenpallet dat zich makkelijk laat combineren met de alle soorten vloeren. Rinos vroeg ons de collectie van Moss vorm te geven en te introduceren op de Domotex in Hannover, een vakbeurs voor vloeren.

Onze uitwerking
We maakten een ontwerp voor de beurs, fotografeerden de collectie en ontwikkelden een stalenbox die het concept ‘Matching all floors” laat zien, het concept dat duidelijk maakt dat Moss voor elke vloer een goede ‘match’ in de collectie heeft.
Met de fotografie wilden we benadrukken dat Rinos zorg en aandacht geeft aan het ontwikkelen van schoonloopmatten, garant staat voor kwaliteit en productie, maar ook voor creatie en de esthetische kant van de schoonloopmat.

In de stalenbox zitten maar liefst 15 tabbladen, waarvan 13 met een afneembare staal uit de Moss collectie. Door de staaltjes los te halen van het tabblad kun je ze makkelijk matchen met bestaande vloeren. Dit matchen kan bijvoorbeeld op de bijgeleverde uitvouwkaart waar een aantal vloeren op staan. Elk tabblad is voorzien van een kort stukje advies waarin we proberen de klant te inspireren en een refererend RAL nummer om te helpen in het maken combinaties.

De beursstand laat twee grote bartafels zien met een blauw grid waar je de tapijtstalen op kunt leggen naast een afbeelding van veel voorkomende entree vloeren. Een letterlijke uitvergroting van de stalenbox. Hiermee kon de afdeling sales op een ongedwongen en interactieve manier de Moss introduceren aan zijn distributeurs.
De fotografie plaatsten we in mooie grote lichtboxen met een multiplex omlijsting, aan de wand presenteerden we losse stalen in strakke wandkasten die op een decoratieve manier het kleurverloop van de Moss toonde. Met het donkerblauwe grid dat terugkomt aan de wand en door de overige binnenmuren volledig donkerblauw te kleuren presenteerde Rinos zich dit jaar als een producent waar vormgeving en functie hand in hand gaan.

De beursstand laat twee grote bartafels zien waar je de tapijtstalen op kunt leggen naast een afbeelding van veel voorkomende entree vloeren.